Rail
Rail



For further information on this and other projects please contact:

enquiries@hochtief.co.uk    Enquiries

Stratford Bridge 12

Client: Stratford City Developments Ltd

Contractors Designers: Tony Gee & Partners

Form of Contract: ICE Conditions of Contract, D&C

Dates work carried out: 2008 - ongoing

Value: £9,500,000

Bridge 12 is a £9.5M Design and Build Project for a two lane highway structure connecting the 2012 Olympic park to the Westfield owned Stratford City Development shopping complex to the North. The structure has 7 spans which cross the Olympic link road, the Carpenters curve and Channelsea curve freight lines, and the new North London Line.

The client for the project is Stratford City Developments Ltd, and it is administered under the ICE Design and Construct Conditions of Contract 2nd Edition with specific amendments. We have employed Tony Gee & Partners to be the Contractors Designer and they will carryout the detailed design to Form B approval.

The works consist of reinforced pile cap and columns on cfa piles, with weathering steel ladder beams, permanent formwork and a composite concrete deck. There are pre-cast parapets on eitherside of the structure, and the deck finishings and street furniture complete the scope of works.

A large proportion of the works requires NR approval, as it is over or close to the live tracks or Overhead Lines (OLE). For the approval process we submit Works Package Plans for the operations, Form C’s for the temporary works, arrange possessions as required, and have produced an Asset Management Plan. We attend weekly meetings with the Client and the NR Project team where we review forthcoming works, possessions requirements and any design issues.

The project was awarded in October 2008 and the works are programmed to complete in October 2009.

The site is split into 3 distinct areas, the Southern are in the Olympic Park, which has the South abutment and 5No. piers, the “Triangle” area which is surrounded by live tracks and has a further 5No. piers and the the North abutment. Access to the “Triangle” area is limited and plant and materials required for the construction work need to be planned in detail and taken in to the area under possession, using a temporary track crossing. This access restriction has a large impact on the works and is monitored closely.